MOTONAVIS

THE ULTIMATE 4-STROKE OUTBOARD

SUZUKI PREDSTAVIO
NOVE VANBRODSKE MOTORE
DF115BG I DF140BG

Picture of Suzuki Proves its 4-Stroke Outboard’s Superior Performance and Durability

Suzuki DF115BG / DF140BG prvi su vanbrodski motori ove snage opremljeni preciznim sustavom elektronskog upravljanja (drive-by-wire), tehnologija koja jamči vrhunske performanse i učinkovitost.

Suzukijeva vizija u proizvodnji vanbrodskih motora je ponuditi kupcima najbolju tehnologiju dostupnu na tržištu, kako na prijenosnim modelima, tako i na najsnažnijim modelima. Suzukijeva tvrdnja "The Ultimate Outboard Motor" (Vrhunski izvanbrodski motor) savršena je sinteza te vizije.
Ovu praksu danas potvrđuje svjetsko lansiranje novih 4-taktnih vanbrodskih motora Suzuki DF115BG i DF140BG, prvih u svom rasponu snaga sa tehnologijom drive by wire, zahvaljujući kojoj između upravljačke stanice i motora nema više mehaničke veze, već se koristi podatkovna veza, odnosno električni kabel koji prenosi svaki impuls sa ručice gasa na leptir gasa, kao i na mjenjač za aktiviranje pogona prema naprijed, neutralno i unatrag.
Nakon širenja drive-by-wire tehnologije na svojim vanbrodskim motorima visokih performansi, Suzuki je opremio ovom tehnologijom svoje modele 115 i 140 KS. To kako bi se ponudilo isto korisničko iskustvo upravljanja i kupcima koji koriste manje brodove. Nautičari će tako moći cijeniti fluidnost, neposrednost i učinkovitost Suzukijevih pogonskih sustava, a prije svega poboljšanje u pogledu potrošnje koje novi Suzuki DF115BG i DF140BG donose kao miraz.

Suzuki-jevi inženjeri su također povećali omjer kompresije 2.045 cm3 motora na 10,6:1, kako bi poboljšali učinkovitost u korištenju goriva, dakle izgaranje, s posljedičnim poboljšanjem ubrzanja i brzine. Kao rezultat toga kod potrošnje goriva također se nudi ušteda u usporedbi s trenutnim modelima DF115A / DF140A (od 5% do 6%, odnosno 5% do 7%, što su pokazali provedeni interni testovi).

Još jedna značajna nadogradnja novog Suzukija DF115BG / DF140BG je usvajanje alternatora od 40 ampera koji sada imaju oba modela. Time se može osigurati bolja razina punjenja akumulatora, posebno kada motor radi na minimumu.

Iako se neka poboljšanja novih Suzukija DF115BG / DF140BG ne vide, jer su skrivena ispod poklopca motora, druga se vide na prvi pogled. Motori imaju jasno izražen sportski i aerodinamičniji dizajn, koji se može bolje upariti s oblikom bilo kojeg čamca. Redizajnirani dizajn poklopca uključuje novu strukturu usisa zraka s poboljšanim performansama usisa.

Vanbrodski motori Suzuki DF140BG i DF115BG dobili su nagradu za najbolje proizvode "Top Products 2021" časopisa Boating Industry, pomorskog poslovnog časopisa iz SAD-a. Vrhunski proizvodi odabiru se među maritimnim proizvodima, što uključuje vanbrodske motore, plovila i dodatnu opremu koji su lansirani od siječnja do prosinca 2020. godine, a koji su značajno doprinijeli napretku pomorske industrije.

Više o izvanbrodskim motorima DF140BG i DF115BG - OVDJE


SERVISI

VIŠE